Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Hanna Eklund/SVT

Misstänkt mordförsök på Hässlö i Västerås – man skjuten

Uppdaterad
Publicerad

En större polisinsats pågår på Hässlö, väster om flygplatsen i Västerås, där en man i 20-årsåldern sköts under tisdagseftermiddagen. Han vårdas för livshotande skador.

Strax efter 15 på tisdagen larmade flera personer om skottlossningen på Hässlö. En stor polisinsats drog igång och en timme senare meddelade polisen att en skottskadad person hade lokaliserats på sjukhus.

– Sen vi fick in larmet har vi varit på plats på Hässlö, lokaliserat fler vittnen och hållit förhör och våra tekniker kommer spårsöka och göra en brottsplatsundersökning, Tobias Ahlén Svalbro, presstalesperson hos polisen.

Skjutningen på Hässlö i Västerås

Enligt Region Västmanland är mannen i 20-årsåldern och livshotande skadad. Polisen utreder det som misstänkt mordförsök.

Enligt polisen har det funnits många som rört sig vid platsen och som lämnat uppgifter om vad de hört och sett.  Men ingen är ännu gripen som misstänkt för skjutningen.

– Självklart försöker vi lokalisera gärningsperson eller personer men mer än så jag inte säga just nu, säger Tobias Ahlén Svalbro.

Togs till sjukhus av körskolebil

Den skottskadade ska själv ha tagit sig till sjukhus. Enligt uppgifter till både VLT och Expressen ska den skadade ha stoppat en körskolebil, med en 17-årig övningskörare bakom ratten.

– Han gjorde stopptecken, och jag tänkte att det där är någon som ligger illa till, så han får åka med, säger 17-åringen till VLT.

Efter att körskoleläraren satt sig i förarsätet ska de sedan ha transporterat mannen till sjukhus.

Närboende hittade blod på altanen

Kjell Pettersson bor på Hässlö, i närheten av där skjutningen ska ha ägt rum. Han beskriver hur han hörde smällar och sedan hittade blodfläckar på sin altan. Hör honom berätta:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kjell Pettersson bor bredvid platsen för det misstänkta mordförsöket på Hässlö i Västerås. Foto: Hanna Eklund/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningen på Hässlö i Västerås

Mer i ämnet