Foto: Audrey Erath / SVT

Kvinna anhållen för mord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 60-årsåldern anhölls tidigt på torsdagsmorgonen skäligen misstänkt för att ha mördat sina make i en sommarstuga utanför Arboga på onsdagskvällen

En framställan om offentlig försvarare har lämnats in till Västmanlands tingsrätt i morse som gäller mord. Enligt framställan ska det misstänkta mordet ha skett under gårdagen, den 3 augusti, i Arboga.

En förundersökning har inletts mot kvinnan som är hemmahörande i Sörmland. Kvinnan anhölls tidigt imorse vid kl 05:12 misstänkt för mordet. Offret är kvinnans make och händelsen inträffade i parets gemensamma sommarstuga utanför Arboga.

Arbogafallet

Kvinnan vårdas på sjukhus

Enligt polisens presstalesman, Lisa Sannervik, är den anhållna kvinnan skadad och vårdas på sjukhus och kommer inte att kunna höras förrän under fredagen.

LÄS MER: Polisen: ”Ska ha ägt rum i parets gemensamma sommarbostad”

Kvinnans advokat, Thomas Carlstedt, väntar i nuläget på att få prata med sin klient någon gång under eftermiddagen.

– Jag fick besked från polisen att hon befinner sig på ett sjukhus någonstans i regionen men jag vet inte om hon är skadad eller hur de eventuella skadorna i sådana fall har uppstått, säger Thomas Carlstedt.

Polisen jobbar under dagen vidare med att höra vittnen och göra en teknisk undersökning på platsen.

Kvinnan är i nuläget skäligen misstänkt för mord. Det är den lägre graden av misstanke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet