Misstänkt överfallsvåldtäkt i Västerås – kvinna slets av cykeln

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 40-årsåldern utsattes för en överfallsvåldtäkt i Västerås under sena fredagskvällen, meddelar polisen. En man slet av kvinnan från sin cykel, tryckte ner henne i en buske och började våldföra sig på henne.

Brottet ska ha ägt rum någonstans mellan Hammarbyrampen och Råbyleden vid 23:40-tiden under fredagskvällen.

– Hon är svårt skärrad efter händelsen och har därför lite svårt att peka ut exakt var det hände. Men vi vet på ett ungefär vilket område det handlar om, säger Linda Wideberg som är polisens presstalesperson i region Mitt.

Sparkade sig ur mannen grepp

Kvinnan lyckades relativt snabbt få in en spark mot gärningsmannen som då avbryter angreppet och försvinner från platsen.

– Vi följer våra vanliga rutiner med brottsplatsundersökning och inledande förhör. Kvinnan har även varit på sjukhus, säger Linda Wideberg.

Utreder samband med andra brott

Polisen har för tillfället ingen misstänkt för brottet. Man kan inte heller säga om det finns ett samband med de blottningar som ägt rum i Råbyskogen den senaste tiden.

– Det här utreds som en separat händelse. Men vi har alltid även ett helikopterperspektiv i våra utredningar, säger Linda Wideberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.