Foto: TT

Misstänkte 23-åringen nekar till brott

Publicerad

Två män är anhållna misstänkta för knivdådet på Ikea i Västerås. Den misstänkte 23-åringen förnekar brott. Den andra mannen, en 35-åring, som på sannolika skäl misstänks för dubbelmordet, vårdas fortfarande på sjukhus och har inte kunnat förhöras.

Den misstänkte 23-åringen greps vid en busskur i närheten av köpcentrumet på måndagseftermiddagen. Han är skäligen misstänkt för dubbelmorden, den lägre misstankegraden. Mannen förnekar brott.

Ingen av de bägge misstänkta männen är sedan tidigare kända av polisen.

Ska inte ha känt sina offer

De båda offren för knivdådet på Ikea i Västerås var en kvinna och hennes vuxna son.

Familjen var på semester i staden skriver VLT. Enligt källor till tidningen är det sannolikt att de attackerades med knivar ur Ikeas eget sortiment – en uppgift som polisen hittills inte velat kommentera.

Men det finns, enligt polisen, inga indikationer på att offer och gärningsmän ska ha känt varandra.

– Även om vi inte ser några kopplingar mellan gärningsman och drabbade personer överhuvudtaget så kan vi inte gå något närmare in på det av utredningstekniska skäl, sade kommenderingschef Per Ågren, och lade lika tydligt locket på vad gällde frågor om motiv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knivdådet på Ikea

Mer i ämnet