Hans Granlund (V), ordförande i Vänsterpartiet i Fagersta, lämnar över namnunderskrifter som underlag till en folkomröstning, på kommunkontoret. – Vi har lämnat in lite mer än 1000 röster, säger han. Foto: SVT

Möjlig folkomröstning på gång i Fagersta – här lämnas namninsamlingen över

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om kommunens affär gällande Brukskontoret i Fagersta har fått Vänsterpartiet att reagera. De har nu samlat in över 1000 namnunderskrifter för att driva igenom en folkomröstning.

Idag lämnade Hans Granlund, ordförande i Vänsterpartiet i Fagersta, över namnunderskrifterna till kommunen. Partiet är kritisk till hur den styrande majoriteten beslutat att sälja Brukskontoret för att sedan hyra det för att inhysa kommunkontoret där.

– Vi vill att Fagerstaborna ska få säga sitt om den här affären, säger han.

Kommunalrådet Marino Wallsten (S) säger att han inte har några kommentarer kring Vänsterpartiets namninsamling, utan att nu får processen ha sin gång kring en eventuell folkomröstning.

– Men det har väl aldrig tidigare folkomröstats om var en kommun ska ha sitt kommunkontor, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.