Johanna Möller lämnade in ett 70-sidor långt dokument under förhandlingen på tisdagen. Foto: TT / Inlämnat material

Möller lämnade in 73 sidor handskrivet brev till rätten

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagens förhandling i Svea hovrätt höll Johanna Möllers försvarsadvokat sin slutplädering om det så kallade Arbogafallet.

Under slutpläderingen lämnade försvarsadvokat Amanda Hikes in nya handlingar. Ett 73 sidor långt dokument handskrivet av Johanna Möller.

– Tanken är inte att ni ska ta del av det under pläderingen, utan ta det med er, sa Amanda Hikes under förhandlingen.

I dokumentet bemöter Johanna Möller olika argument och bevis som åklagaren har tagit upp under förhandlingens gång. Hon beskyller också åklagaren för att hon inte ”spelar ett rent spel”.

Hamnade i chock

Johanna Möller reflekterar också över varför hon agerat som hon gjort efter att hennes far bragts om livet. Så här skriver hon:

Det kan vara svårt att förstå hur jag agerade efter den 3 aug. Jag tror att min hjärna blockerade det hemska som jag upplevde när 'Moh' den 4/8 berättade vad han gjort. Min reaktion, att jag slog 'Moh', jag ifrågasatte, jag skrattade, jag grät, sen började jag skapa alibin. Mitt agerande var som taget ur en psykologbok hur en individ agerar i chock.

Innan förhandlingen återupptogs efter lunchen fick åklagaren frågan om hon hade några synpunkter på Johannes Möllers 73-sidiga skrivelse.

– Inte mer än att det inte är processmaterial och att det rör sig om Johanna Möllers egna påhittade tider, sa åklagare Jessica Wenna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.