En man i 30-årsåldern är, utöver mordet på Bjurhovda, misstänkt för grov misshandel, olaga tvång och rån. Foto: Susanna Ahnlund

Mordmisstänkt man nekade sig igenom första förhöret

Publicerad

Den man som misstänks ligga bakom mordet på Bjurhovda i söndags är även misstänkt för rån, grov misshandel och olaga tvång mot ytterligare en person.

Mannen greps och anhölls i söndags efter att polisen hittat en avliden person i en lägenhet på Bjurhovda i Västerås och inlett en förundersökning om mord. Undersökningen har växt sedan dess och innefattar ytterligare en målsägande som mannen bland annat ska ha misshandlat och rånat.

– Det handlar om två olika händelser mot två olika personer men eventuellt har vissa personer kopplingar till varandra, mer än så kan jag inte säga, säger kammaråklagare Birgitta Fernlund som leder utredningen mot mannen.

Mannen nekade sig igenom det första förhöret. Fler väntas hållas i morgon då Fernlund också planerar att ta beslutet om mannen ska begäras häktad eller inte. Han är misstänkt på den högre misstankegraden.

På grund av risk för jäv flyttades utredningen från Västmanlands åklagarmyndighet till Gävles.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.