Under renoveringen av motionsspåret kommer det att sättas upp belysning i hela spåret. Foto: Jessica Shanthi Säll / SVT

Motionsspår i Arboga rustas upp

Uppdaterad
Publicerad

Nu är renoveringen av motionsspåret på norr i Arboga igång. Kommunen har tidigare beslutat att motionsspåret ska göras om till ett elljusspår.

– Vi ser dels att möjligheten att spontanmotionera och spontanidrotta ökar bland befolkningen i Arboga och dels är det här det mest använda spåret i Arboga av de som vi har. Mycket folk är här – skolan är här och föreningar är här och tränar mycket, säger Hans Ivarsson (C), ordförande i fritids- och kulturnämnden.

Underlaget i spåret kommer att förbättras och det kommer att sättas upp belysning i hela spåret så att det går att använda fler timmar om dygnet, berättar Hans Ivarsson.

– Dels blir underlaget i flis så att det blir mycket mjukare och behagligare för kroppen att springa på. Sedan blir det ju också en trygghetskänsla på kvällarna och på morgonen när det blir belysning i spåret. Så det utökar ju öppettiderna kanske man kan säga.

Renoveringen av motionsspåret ska vara klar i slutet av maj och kommer att kosta omkring 1,8 miljoner kronor.

– Vi lyckas samtidigt få till finansieringen så att vi kan göra det här nu och det är jättekul att lyckas ro det här i land efter många års tjat om pengar. Så det känns riktigt bra faktiskt, säger Ivarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.