Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör riskingenjören i Västerås berätta om vad det innebär att staden är med på MSB:s lista. Foto: SVT

MSB: Betydande risk för översvämning i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har plockat upp Västerås på sin lista över platser i Sverige med betydande risk för översvämning.

Vart sjätte år gör MSB en översyn över vilka platser i Sverige som har en betydande risk för översvämning. I den senaste översynen konstaterar myndigheten att Västerås är en av dem. Något som kommunens riskingenjör Johan Ahlström välkomnar.

– Vi har ett strukturerat arbete gällande översvämningar redan idag, men vi tror att vi kan få en extra skjuts i och med det här.

Översvämningarna i Västmanland 2023

Experthjälp från MSB

Att Västerås numera är med på listan kommer att ge staden ytterligare möjligheter att få stöd och hjälp av MSB när det kommer till att hantera och förebygga översvämningar.

– Vi kommer att få tillgång till MSB:s expertis när det kommer till de här frågorna och det ökar betydligt våra chanser till att få ekonomiskt stöd.

Hör mer i klippet om varför riskingenjören är positiv till att vara med på listan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningarna i Västmanland 2023

Mer i ämnet