Knivhögg två personer under bilträff i Västerås – döms till fängelse

Publicerad

Den 27-årige mannen ska enligt tingsrättens dom ha attackerat två andra män med kniv på Hällas parkering i Västerås i slutet av sommaren. Mannen döms till fängelse i två år och sex månader. Själv minns han inte att han knivhuggit någon.  

Mannen döms för grov misshandel på en av männen som han huggit i ryggen, samt vållande till kroppsskada på den andre mannen som han skurit av två ledband i handen på. Eftersom han var narkotikapåverkad döms han också för ringa narkotikabrott.

Den var den 8 augusti i år som flera personer samlats vid en bilträffa på Hälla. Fyra av personerna som var på plats har förhörts i utredningen. De berättar att 27-åringen börjat bråka och skrika att han hade en kniv med sig. Bråket urartade när 27-åringen tog fram kniven och strax därefter högg en av männen i ryggen. En tredje man som ingrep blev också knivskuren i handen. 27-åringen kastade sedan kniven och sprang från platsen men brottades ned av personer som sprang efter. Därefter kom polisen och grep honom. De hittade även kniven en bit bort.

Mannen säger själv att han minns bråket men inte att han ska ha knivskurit någon. Han säger också att flera personer sparkade på honom när han låg på marken. 

På kniven hittades dna från 27-åringen samt de två knivskurna männen.

Förutom den tekniska bevisningen upplever rätten vittnena som trovärdiga. Läkare som vårdade en av männen för sina skador har också förhörts.

Den 27-årige mannen dömdes senast i december förra året för grov stöld, stöld, bedrägeri vid arton tillfällen, övergrepp i rättssak, ringa narkotikabrott vid tre tillfällen och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Mannen döms också att betala skadestånd till de drabbade männen, 27 499 kronor till mannen som höggs i ryggen samt  20 947 kronor till mannen som höggs i handen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.