Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stopp för rök, stök och pyro under bandyfinalerna i Västerås. Hör Västerås SK:s klubbchef: ”Räkna med köer” Foto: Elin Krell/SVT

Nolltolerans mot pyroteknik på bandyns SM-finaler i Västerås: ”Vill inte behöva avbryta matchen”

Uppdaterad
Publicerad

Inför SM-finalerna i Västerås är bandyförbundets direktiv glasklara – det är nolltolerans mot all form av pyroteknik, rök och bangers . Publiken får också vara beredd på extra visiteringar.

– Kom i tid och var beredd på köer, säger Michael Campese, klubbchef i Västerås SK.

Under lördagen spelas SM-finalerna i bandy i ABB Arena syd på Rocklunda i Västerås.

Extra läktare kommer att byggas för att arenan totalt ska kunna rymma drygt 8 000 åskådare – det är ett par tusen fler än vanligt.

Bandyfinalerna i Västerås 2024

VSK spelar på hemmaplan men är ändå, precis som motståndarna Villa Lidköping, gästande lag. Svenska bandyförbundet står för arrangemanget, håller i biljettförsäljning, logistik och bland annat säkerhetsupplägg.

Hejaklack och klubb kan få böter

Förbundet har meddelat att matchen kommer avbrytas och arenan utrymmas om pyroteknik och rök används. Om det sker upprepat kommer den aktuella hejarklacken att få lämna arenan och ”deras klubb” böta.

Att vädra ur arenan efter en bengal skulle kunna ta uppåt ett par timmar, enligt VSK:s klubbchef.

Årets bandyfinaler avgörs inomhus – hör om utmaningarna och säkerhetsarrangemangen i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bandyfinalerna i Västerås 2024

Mer i ämnet