Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Caisa Rasmussen/TT

Västerås blir värdstad till bandyns SM-finaler

Uppdaterad
Publicerad

SM-finalerna i bandy kommer att avgöras i Västerås den 15-16 mars 2024. Det har nu beslutats av Svenska Bandyförbundet.

– Vi är oerhört stolta över att ha blivit utsedda till värdstad för SM-finalerna i bandy 2024, säger Lenny Hallgren, direktör för Kultur-, Idrotts-, och Fritidsförvaltningen i Västerås stad, i ett pressmeddelande.

Västerås blir arrangör av SM-finalerna den kommande säsongen. Det beskedet kom på onsdagsmorgonen.

– SM-finalerna är vårt stora flaggskepp i svensk bandy och Västerås är en fantastisk bandystad som skapar bra förutsättningar, säger Gisela Stockhaus, ordförande i Svenska Bandyförbundet, i pressmeddelandet.

– Valet av Västerås handlar bland annat om att vi nu kan skapa fler aktiviteter och kringarrangemang samt att ungdomsfinalerna kan spelas i samband med seniorfinalerna, vilket varit ett starkt önskemål från bandysverige.

Det är första gången sedan 1990 som en SM-final i bandy avgörs i staden. Då var det på Rocklunda IP som de svenska mästarna korades.

– Att få chansen att välkomna både ungdomsfinaler, damfinalen och herrfinalen till en bandyfest i Västerås känns fantastiskt bra. Vi hälsar hela Bandysverige varmt välkomna till oss för en riktigt spännande finalhelg, säger Lenny Hallgren.

Beslutet innebär samtidigt att traditionen med finaler på Studenternas i Uppsala tar slut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.