Foto: Arkiv/Northvolt

Northvolt har bara nått en bråkdel av investeringsmålet

Publicerad

Företaget Northvolt som planerar att öppna en stor batterifabrik i Sverige ligger efter i sin investeringsplan. Enligt tidningen Dagens industri så har företaget hittills bara fått in en tiondel av vad som krävs.

Företaget Northvolt har svårt att få investerare, det skriver tidningen Dagens industri. Företaget har själva sagt att man totalt vill få in 40 miljarder kronor för att bygga Europas största batterifabrik och för att bygga den första delen av fabriken, en mindre demolina så behöver företaget drygt en miljard kronor för att starta.

Men det har gått svårare än trott. Enligt källor till tidningen Dagens industri så tycker investerare att Northvolt är en alltför riskabel investering och än så länge har företaget bara fått in en tiondel av vad som krävs för att bygga den första delen av fabriken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Batterifabriken Northvolt

Mer i ämnet