Foto: Ulrika Westerberg, SVT

Nu ska 1400 nya lägenheter byggas vid Mälaren i Västerås

Publicerad

Nu ska ännu fler hus med lägenheter byggas på Öster Mälarstrand. Mimer ska bygga ca 400 hyresrätter och ytterligare mark med byggrätt ska säljas till privata intressenter för nya bostadsrätter.

Totalt kommer det bli runt 1400 nya lägenheter på Öster Mälarstrand. Projektet kommer enligt Mimer att pågå i 6-8 år och det är ännu inte klart vem eller vilka som kommer att bygga de runt 1000 bostadsrätterna det handlar om.

–Vår tanke är att vi på Mimer ska bygga ca 400 hyresrätter och att vi sen avyttrar byggrätter till privata intressenter som ska bygga bostadsrätter, säger Mikael Källqvist, VD, Bostads AB Mimer.

Avtal om bostadsrätter

Mimer har nu tecknat avtal med Bonava om att sälja en del av marken och byggrätten. Marken som heter Förseglet 1 är sjönära på Öster Mälarstrand och tanken är att de ska bygga ca 550 bostäder.

–Det här är ett projekt som kommer pågå under 6-8 år och resten av byggrätten kommer vi sälja under kommande år, alltså byggrätten av knappt 400 bostadsrätter, och det kommer säljas till den den som bjuder bäst, säger Mikael Källqvist.

Oklart vilka hyror

Första spadtag väntas tas under första kvartalet 2019. Det är inte klart vilka storlekar på hyreslägenheter och vilka hyresnivåer det kommer handla om, men Mikael Källqvist säger att det kommer vara en blandning med allt från ettor till fyror och femmor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.