Pingstkyrkan ser en förlorad gemenskap under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Pingstkyrkan i Västerås har följt Folkhälsomyndighetens restriktioner under coronapandemin. Föreståndaren Daniel Alm har märkt av att gemenskapen gått förlorad. Men nu ska de fira att restriktionerna släppt genom att samla folk och hålla fest. 

Pingstkyrkan har varit noggranna med avståndet mellan besökarna.  

– Vi har haft lappar utlagda i bänkarna med information om att hålla en meters avstånd och våra kyrkvärdar har flyttat på sällskapen vid behov, säger Daniel Alm.

Han tror att många av kyrkobesökarna känner sig lättade nu när restriktionerna släpps.  

– En del tycker att den sista vändan med restriktioner har varit påfrestande. Tyvärr har vi fått säga nej till besökare som inte kunnat visa vaccinpass, på de samlingar där vi varit tvungna att kräva det, säger Daniel Alm.  

Genom att kyrkans aktiviteter minskat under coronapandemin så har gemenskapen gått förlorad, menar Daniel Alm. Men den kommer att återupptas nu.  

– Jag ser fram emot att få sjunga och äta tillsammans och kanske krama om några, säger han. 

I klippet berättar Daniel Alm mer om hur församlingen har hanterat pandemin och hur de firar att restriktionerna släpps. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.