Caroline Ek i första avsnittet av Mästarnas mästare. Foto: SVT

Nu tävlar hon för att bli bäst bland mästarna

Uppdaterad
Publicerad

När nya omgången av Mästarnas mästare drar igång på söndag återfinns ett bekant ansikte. Caroline Ek, kickboxaren som bland annat haft Västerås som träningsstad, är en av de tolv som tävlar om att bli mästaren av alla mästare.

Den Karlskronafödda Caroline Ek bor numera i Eskilstuna där hon jobbar för räddningstjänsten. Tävlandet för VKC, Västerås Kampsportsklubb, har hon lagt på hyllan sedan ett par år.

Tagit åtta VM-guld

När hon fick frågan om hon ville vara med i programmet tekade hon.

– Det var min ödmjukhet som satte stopp där, men den har jag släppt nu, skrattade hon när SVT mötte henne i höstas då det blev klart att hon skulle ställa upp.

Den nu nyss fyllda 32-åringen hittade kickboxningen i slutet av 90-talet i Karlskrona, och kammade under sin tid i VKC hem bland annat åtta SM-guld och 3 VM-guld. Och 2009 vann hon WAKO:s professionella världsmästartitel – som första svensk någonsin.

Möter Foppa och Ferry

I säsongen som startar på söndag tävlar hon i första tävlingsgruppen tillsammans med Peter Forsberg, Karolina A. Höjsgaard, Niklas Jihde, Hanna Marklund och Jörgen Persson.

Först i avsnitt fem är det dags för grupp två, där Heidi Andersson, Kennet Andersson, Anders Eriksson, Björn Ferry, Kicki Johansson och Inez Karlsson ska tävla om vem som går vidare.

Färdigheterna mäts

För Caroline har hård och regelbunden träning gällt fram till tävlingsstarten. I programmet utsätts idrottsmännen och idrottskvinnorna för såväl fysiska som mentala utmaningar. Under sin aktiva tid som proffsboxare gick hon aldrig mer än tre ronder.

Om hon vinner på knockout och från programmet som stormästaren återstår alltså att se.

Mästarnas mästare startar söndag 6 mars 20.00 i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.