• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Resultatet från Västerås Stads kartläggning visar att hemlösheten bland missbrukare sjunkit med nära hälften. Foto: TT

Kartläggning visar: Minskad hemlöshet bland missbrukare

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Västerås stad sammanställt sin kartläggning över hemlösheten i staden. Den visar bland annat att hemlösheten bland missbrukare minskat.

Kartläggningen genomfördes under v.48 förra året och har nu sammanställts. Den visar att siffran på personer som har ett missbruk minskat. Från 340 personer 2019 till 275 personer år 2020. En minskning med 19 procent.

– Vad vi kan se är att gruppen med missbruk eller beroende har minskat och att gruppen som inte har ett missbruk har ökat. Sen vad det beror på är för tidigt att dra några slutsatser om, säger Christina Persson, utvecklingsledare på Individ och Familjeförvaltningen i Västerås stad.

Undersökningen bygger på olika myndigheter och frivilligorganisationer i Västerås rapportering om vilka de hemlösa haft kontakt med under vecka 48.

Vad det gäller den totala hemlösheten i staden så är den något mindre än föregående års sammanställning. 574  personer rapporteras vara hemlösa jämfört med 597 personer år 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.