Ny ledning att vänta för Räddningstjänsten Mälardalen

Uppdaterad
Publicerad

Ledningen av Räddningstjänsten Mälardalen kan till 2023 komma att byta från att styras som idag från Eskilstuna till att styras från Stockholm. Stordriftsfördelar, lägre kostnad och bättre ledning är argumenten för ett byte.

– Vi får en billigare lösning, en effektivare ledning och vi kommer jobba i en räddningsregion med väldigt mycket resurser, säger Christer Ängehov chef Räddningstjänsten Mälardalen.

Idag leds insatserna från Eskilstuna, den nya ledningen om förslaget klubbas igenom av Räddningsregionens ledning i februari, kommer att sitta i Täby. Kritik har framkommit att den lokalkännedom för Västmanland som många inre befäl har idag ska försvinna med bytet.

– Det är ju inte bra, men vi tror att det kan kompenseras dels med tekniska lösningar men också med att den personal som ska jobba med oss ska ha en viss kompetens hur det ser ut hos oss vad gäller riskobjekt och hur vår struktur ser ut helt enkelt, så den kunskapen måste finnas i ledningscentralen, säger Christer Ängehov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.