Bygget av utsiktsplats vid Dalins trädgård på Ängsö Foto: Alf Ericson/Länsstyrelsen

Ny utsiktsplats byggs på Ängsö

Uppdaterad
Publicerad

Just nu byggs en ny utsiktsplats i Ängsö naturreservat utanför Västerås. Den tidigare konstruktionen var rötskadad och revs till förmån för en ny.

– Den förra utsiktsplatsen revs innan semestern och den håller nu på att återställas med lite förändringar; istället för två våningar blir det bara en, men det blir större och med fler sittplatser, säger Alf Ericson naturvårdshandläggare Länsstyrelsen Västmanland.

Stängt under bygget

Under byggnationen är spången ut till utsiktsplatsen, som ligger vid Dalins trädgård på Ängsö, avstängd. Bygget väntas bli färdigt i månadsskiftet september/oktober.

– Det här är en populär plats som många åker till, en plats som är byggd för att fler ska kunna njuta av naturen; personer med rörelsehinder kan enkelt ta sig ner och se strandängar och vattnet i Grisfjärden, säger Alf Ericson.

Havsörnar, dop och bröllop

Platsen används också varje vårvinter för att skåda Havsörn på isen utanför. En aktivitet som lockar ut många människor.

– Jag har hört att det förekommit både barndop och bröllop där ute så det är ju kul att den vackra naturen utnyttjas även till det, säger Alf Ericson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.