Bilklubben har nu fått de första ritningarna på det nya klubbhuset. Foto: Beautytown cruisers

Nya bilklubbslokalen i Fagersta är på gång

Publicerad

Det var natten till den 17 september 2017 som en bilklubbslokal i Fagersta totalförstördes i en storbrand. Beautitown Cruisers är inställda på att bygga upp lokalen så som den såg ut innan branden.

– Just nu så har vi fått ett första utkast av ritningarna från arkitekterna på den nya byggnaden, säger Mia Skult, sekreterare Beautitown Cruisers.

– Helst ska den smälta in i miljön som den gjorde tidigare. Den blir lite lägre annars blir byggnaden i stort sett som förut, säger Roger Fridolfsson, ordförande Beautitown Cruisers.

Ska stå färdig till jul

Det första spadtaget för den planerade återuppbyggnaden är i sommar och att klubblokalen står färdig till jul och nyår 2018.

Hitintills har klubben fått in 120.000 kronor från allmänheten.

– Det betyder oerhört mycket. Vi är jättetacksamma för det stöd vi har fått både genom att man skriver stärkande ord och att man beklagar det som har hänt, men så klart också det ekonomiska stödet, säger Mia Skult.

Foto: Beautytown cruisers

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer