Foto: TT

Nya dödsoffer i Västmanland – nu 11 döda i corona

Uppdaterad
Publicerad

Region Västmanland rapporterar på sin hemsida att det nu avlidit elva personer i länet till föjd av covid-19.

Elva personer konstaterats nu ha dött i coronaviruset i Västmanland. Siffrorna publicerades på Region Västmanlands hemsida under tisdagen och avspeglar läget för dagen innan.

Fyra döda på ett dygn

Uppdateringen från söndagen och som alltså visade läget på på lördagen var att fem dödsfall då konstaterats. Måndagens uppdatering visade nio dödsfall. Fyra döda hade alltså tillkommit under ett dygn. Nu har alltså ytterligare två personer avlidit.

Så många vårdas på sjukhus

Under tisdagen vårdas samtidigt 36 patienter på sjukhus för covid-19, varav 7 patienter från länet som får intensivvård. Ytterligare två patienter får intensivvård i Västerås, men dessa är hemmahörande i andra län.

Konstaterat sjuka ökar

Antalet konstaterade fall av corona i länet ökade också markant det senaste dygnet. Det ligger nu på 221 personer, en ökning med 49 fall på ett dygn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.