Glädje när nya fartkameror på väg 250 mellan Kungsör och Köping kom på plats

Uppdaterad
Publicerad

Under tiotalet år har trafiksäkerheten på väg 250 debatterats flitigt. Trafikverket ville bygga mötesfri väg, men för Kungs-Barkaröbygdens intresseförening i Kungsör fanns bara ett tänkbart alternativ – fartkameror. I onsdags monterades tre kameror upp längs vägen.

– Vägen fungerar bra, men det kan bli höga hastigheter, säger Kristina Larsson Sköld, ordförande i intresseföreningen.

Trafikverket ville gärna bygga om vägen mellan Kungsör och Köping till en så kallad 2+1-väg enligt Mikael Alm, projektledare på Trafikverket. Han menar att väg 250 har rätt bredd, så ingreppet skulle bli relativt enkelt.

– Det är krockvåldet som vi vill åt. Med ett mitträcke slipper man frontalkrockar, säger han.

Men Kungsörs kommun ville annat, och då valde Region Västmanland som äger vägen, att inte gå vidare med det projektet.

”Vill tro att de lyssnat”

Kungs-Barkaröbygdens intresseförenings ordförande är glad att kamerorna satts upp, och funderar på om det kan vara så att de blivit lyssnade på.

– Jag vet inte, vi vill tro det, säger Kristina Larsson Sköld.

I klippet får du höra Trafikverket och Kungs-Barkaröbygdens intresseförening berätta mer om varför det blev fartkameror på väg 250.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.