Centrumchefen: ”Istället för att sälja får man agera polis”

Uppdaterad
Publicerad

Från och med den 6 mars måste den som vill handla göra det ensam. Undantag är om man har barn, eller om du är i behov av stöd. Sedan den 1 mars gäller Folkhälsomyndighetens hårdare regler den som äter på en restaurang i en galleria, eller en restaurang med flera ingångar. Men nu utökas alltså restriktionerna.

– Många vet inte om att regeln finns. Inför helgen och med mer folk så kan del bli svårt, säger Josefin Hallencreutz centrumchef på Erikslund shoppingcenter.

I måndags kom föreskriften att gälla kaféer och restauranger inne i gallerior och köpcentrum, exempelvis så kallade food courts. Och det var inte alla besökare som kände till den nya regeln.

 – Istället för att fokusera på att sälja får man agera polis och det är inte meningen, säger Josefin Hallencreutz centrumchef på Erikslund shoppingcenter.

Gäller även shopping nu

Folkhälsomyndigheten lägger nu till att även butiker, varuhus, gallerior och köpcentrum måste vidta åtgärder för att besökare ska handla ensamma och inte i grupp. De nya reglerna träder i kraft lördagen 6 mars 2021.

– Då känns det mer rimligt med beslutet att äta en och en, eftersom man bara får komma en till oss överhuvudtaget nu, säger Josefin Hallencreutz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.