Nyheter från dagen: 27 mars

Uppdaterad
Publicerad

Nedan får du ett urval av dagens nyhetshändelser i länet och de mest klickade publiceringarna från SVT Nyheter Västmanland.

• Boy förlorade halva huset i skyfallet – bor fortfarande med skadorna

Kungsängen var det hårdast drabbade bostadsområdet när skyfallet dränkte delar av Sala i september förra året. Boy Anderssons familj förlorade halva huset i översvämningen.

– Det värsta är alla minnen som försvann. Vi hade en massa böcker från när barnen var små som är princip förstörda. De går knappt att öppna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Fick bära upp min dotter” – följ med hem till Boy Andersson i Sala som fortfarande lever i skadorna efter översvämningarna i augusti 2023. Foto: Rasmus Hammarström/SVT

”Risk att barnfamiljer stannar hemma”

Under försäsongen uppstod oroligheter på läktaren när Västerås SK tog emot Djurgårdens IF i en träningsmatch i fotboll. VSK-supportrar som SVT har pratat med menar att säkerheten måste fungera bättre.

– Annars kommer nog många barnfamiljer och äldre stanna hemma, tyvärr, säger Helena Holmstedt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Känns ganska tryggt på sittplats” – i klippet berättar VSK-supportrar hur de tänker kring att gå på fotbollsmatch och Västerås SK:s säkerhetsarbete. Foto: Fredrik Björkholm

Första dagen på nya skolan: ”Fint och roligt”

På Emausskolan var det under onsdagen invigning av en helt ny skolbyggnad. På sikt ska det bli Västerås största F-6-skola.

– Det känns ganska bra, och fint, sa Thilde Kvist, elev i klass 2C när hon fått se sig om i det nya skolhuset.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar eleven Thilde Kvist och även rektorn och en lärare om vad som är speciellt med den nya Emausskolan som invigdes på onsdagen. Foto: Johan Bjernevall/SVT

Har du ett nyhetstips eller bilder/video från en händelse? Mejla till: vastmanland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.