Nytt hopp för VSK Fotboll

Uppdaterad
Publicerad

VSK Fotboll har tvingats frysa spelarlönerna och befinner sig i en djup ekonomisk kris. Men nu har VSK Bandy beslutat att sträcka ut en hand i stormen till familjemedlemmen.

VSK Bandys styrelse har överlagt och kommit fram till att försöka hjälpa VSK Fotboll på fötter. Det ska de göra genom att bidra med sina egna kunskaper, erfarenheter och kompetens när det kommer till marknad och ekonomi.

VSK Bandys styrelse menar att de själva har varit i en problematisk ekonomisk sits tidigare, men lyckats vända på skutan. Och nu vill man alltså hjälpa sina syskonklubb VSK Fotboll att göra detsamma. Men det är inte helt utan krav.

– Vi har ställt fyra krav, som handlar om en (1) ekonomiansvarig med tung kompetens. Vi vill också att de gör (2) en långsiktig plan. Det finns ett akut läge såklart, men var vill man vara på långsikt. Sedan vill vi att de visar någon slags (3) betalningsvilja till Västerås stad och att vi vill ha (4) full insyn i vad som sker föreningen, säger Gisela Stockhaus, ordförande för VSK Bandy, till VLT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VSK fotboll kris

Mer i ämnet