Johanna Odö (S), kommunstyrelsens ordförande i Norberg, är positivt till upprustningen av bostadsområden i Kärrgruvan. Foto: Sandra Fonnisson/SVT

Johanna Odö (S): ”Positivt att fastighetsägare gör satsningar”

Uppdaterad
Publicerad

Bolagshagen är ett av bostadsområdena som håller på att renoveras efter att den nya ägargruppen köpt upp fastigheter i Kärrgruvan strax utanför Norberg. SVT Västmanland har pratat med Johanna Odö (S) kommunstyrelsens ordförande för att få en kommentar på upprustningen.

– Vi ser positivt på att fastighetsägare gör satsningar och rustar upp våra bostäder till attraktiva boende. Även om det är inte optimalt att ha fastighetsägare som bor på en annan ort för då saknar de lokalkännedom och skatteinkomsterna genererar inget till vår kommun, säger Johanna Odö (S).

Finns det några faror med att rusta upp? 

– Nej, sedan de nya ägarna tog över har vi en bra kontakt. De är driftiga och tar egna initiativ, vilket är positivt.  

Om hyrorna höjs kanske befintliga hyresgäster inte kan bo kvar? 

– Om man ska kunna göra investeringar måste man ta betalt för det. Förhoppningsvis ser de boende i Bolagshagen positivt på att de får en finare bostad och bostadsområde. Och då kanske betalar lite mer i hyra för det, berättar Johanna Odö (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.