Foto: Sandra Fonnisson/SVT

Skamfilat område i Norberg rustas upp för miljoner – ska locka studenter: ”Svåraste projekt man kan ha”

Uppdaterad
Publicerad

I Norberg driver ett fastighetsbolag bestående av ett 20-tal ägare ett projekt där man rustar upp eftersatta bostadsområden, som till exempel i Bolagshagen i Kärrgruvan i Norberg.

– Enligt vår mentor är det här det svåraste projekt man kan ta sig an, säger Mia Ingelström, som investerat i projektet.

Om vi klarar det här, då klarar vi allt, berättar Mia Ingelström en av ägarna, som investerade i projektet efter att ha gått en kurs för blivande fastighetsförvaltare.

Bolaget förvaltar 105 lägenheter i området och i takt med att Migrationsverket flyttar ut köper bolaget upp de lägenheterna. Planen är att driva projektet till 2023. En del av arbetet gör ägarna själva, som att anlägga rabatter och renovera trapphus.

”Distansboende för studenter”

Bolaget har lagt runt tre miljoner på renoveringsarbete och hyresintäkter återinvesteras i restaureringen.

– Vårt mål är att vända Bolagshagen så att det blir ett ställe där folk vill bo på, för det är fantastiska omgivningar här och det ligger väldigt bra.

I klippet berättar Mia Ingelström om visionerna och att ett mål är att locka studenter från till exempel Mälardalens högskola.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.