Snö och is orsakade spår i vägbanan på många håll, som här på 56:an mellan Västerås och Sala. Foto: Karl David Englund/SVT

Olycksdrabbad morgon i Västmanland: ”Inget roligt väglag”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en olycksdrabbad start på fredagen med ett antal avåkningar på vägarna i Västmanland under natten och morgonen.

– Det är inget roligt väglag där ute, anpassa hastigheten och håll avstånd. Man får även räkna med stänk och dålig sikt, säger Daniel Wikdahl presstalesperson polisen region Mitt.

I höjd med Hökåsen på Tillbergaleden i Västerås frontalkrockade två bilförare 06.39. De fördes till sjukhus med oklara skador enligt polisen. På grund av olyckan var Tillbergaleden helt avstängd förbi olycksplatsen.

– Där är det bärgat och trafiken rullar igen. Åtminstone en person har förts till sjukhus med oklara skador, säger Daniel Wikdahl.

Traktor och bil

På riksväg 66 vid avfarten mot Lillhärads kyrka och Skultuna krockade en personbil och en traktor vid 07.20. Två personer drabbades varav en person klagade på smärta i bröstet och fördes till sjukhus.

– Under natten har det även varit en mängd singelolyckor, men inga skadade och inga som är misstänkta för något brott, säger Daniel Wikdahl presstalesperson polisen region Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.