Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ägaren: ”Det har varit en sån karusell, berg- och dalbana, fullständig torktumlare, det har varit ett oerhört omvälvande år” Foto: Fredrik Björkholm/ SVT

Omvälvande år för nya ägarna av Fagersta brukshotell

Uppdaterad
Publicerad

Fagersta Brukshotells nya ägare fick inte den starten på verksamheten som de trott och önskat. I och med coronapandemin ställdes allt på ända och paret har fått granska allt i grunden för att överleva.

– Vi har förlorat mellan 70 och 80 procent av omsättningen vissa månader, på hela året har vi en minskad omsättning på mellan 50 och 60 procent, säger Jennifer Troëng Johansson som tillsammans med sin man är ägare av Fagersta Brukshotell.

Hårda prövningar under 2020

Hotell- och restaurangbranschen har varit en av de allra hårdast drabbade under pandemin. Folk har inte velat eller fått mötas i de miljöerna och för länets hotell och restauranger har året inneburit stora prövningar.

– Det är vårt första år som ägare av det här hotellet och vi hamnade mitt i det här kaoset, säger Jennifer Troëng Johansson.

Gått igenom allt

– Vi har permitterat ned personal, vi har sagt upp personal, vi har gått igenom alla avtal vi har och ska man säga något positivt om det här året är det just att vi gått igenom verksamheten från grunden och framåt kommer vi stå väl rustade inför 2021, som vi ändå tror blir ett bättre år, säger Jennifer Troëng Johansson.

I klippet ovan hör du Jennifer Troëng Johansson om årets prövningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet