Ahmed Hussein, Vanessa Segerdorf Jansson och Nadja Johansson. Foto: SVT

Oro efter smällarna – ”vi vågar inte gå ut på kvällarna”

Publicerad

Det har varit rätt stökigt i Hallstahammar under sommaren. Det har varit höga smällare under natten, rutor har krossats och senast antändes en postbil. Detta har gjort Hallstaborna oroliga.

– Vi går inte ut på kvällarna, inte med barnen och inte själva. Om vi ska hälsa på någon eller när vi vet att vi kommer hem senare på kvällen så tar vi alltid bilen, säger Nadja Johansson som bor i Hallstahammar.

”Har hört smällar länge”

Nadja Johansson har hört smällare under flera veckors tid på kvällar och nätter och undrar vad det är för något.

– Man blir ju orolig men tyvärr har man ju blivit lite van nu eftersom det har varit så ofta, säger hon.

LÄS MER: Smällare skapar oro i Hallstahammar och Kungsör

Vanessa Segerdorf Jansson har också hört smällar under en längre tid men upplever att det har blivit värre de senaste två veckorna.

– Jag tycker det är obehagligt när man inte vet vad det är som låter och så vågar jag inte gå ut lika mycket, säger Vanessa Segerdorf Jansson.

LÄS MER: Stökig natt i Hallstahammar

Under torsdagen sattes även en postbil i brand i Hallstahammar. Ahmed Hussein som även har hört många smällar, tycker det är tråkigt att sådant händer i Hallstahammar.

– Man borde göra någonting åt ungdomarna som hänger i Hallsta så att de inte är i centrum och håller på och har tråkigt, säger Ahmed Hussein.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.