Eleverna från Kungsör är nu förstahandssökande när de söker gymnasieutbildning i Köping, Arboga eller Eskilstuna.

Oron över för elever i Kungsör – gymnasieavtalet med Köping klart

Uppdaterad
Publicerad

Nu finns ett nytt gymnasieavtal underskrivet som innebär att ungdomar i Kungsör kan söka utbildning på Ullvigymnasiet i Köping på samma villkor som ungdomarna där.

– Det känns väldigt skönt att vi nu är i mål och har ett avtal klart, säger Mikael Peterson (S), kommunalråd i Kungsör.

När det blev känt att Kungsör hade gymnasieavtal med Arboga och Eskilstuna men inte med Köping, väcktes starka känslor bland såväl föräldrar som elever.

Något också Bärgslagsbladet/Arboga Tidning rapporterade om.

På onsdagseftermiddagen skrevs dock ett avtal under av de båda kommunernas skolchefer, som innebär att eleverna från Kungsör nu även är förstahandssökande när de söker gymnasieutbildning i Köping.

I ett pressmeddelande skriver de att avtalet är långsiktigt och att de är överens om hur de ska samverka.

Det här betyder att när ungdomar från Kungsör nu söker till utbildning i Arboga, Eskilstuna eller Köping gör de det på lika villkor som eleverna som bor i de kommunerna.

På bilden: Thomas Karlsson, utbildningschef i Köpings kommun och Fredrik Bergh, barn- och utbildningschef i Kungsörs kommun. Foto: Kungsörs kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.