Den 42-åriga kvinnan är häktad sedan september. Foto: TT

Arbogafallet: Påstod att hon sålde sex under mordkvällen

Uppdaterad
Publicerad

Arbogakvinnan har varit hårt pressad i förhören. Och på den centrala frågan – vad hon gjorde på kvällen den 3 augusti då hennes pappa mördades – har hon lämnat flera svar. Ett av svaren har varit att hon sålde sex till flera män på en mack utanför Kungsör. Det uppger en källa för SVT Västmanland.

Den 42-åriga kvinnan nekar ihärdigt till att hon skulle ha dödat sin pappa och försökt mörda sin mamma i sommarstugan utanför Arboga. Hennes tidigare pojkvän har erkänt att det var han som höll i kniven. Relationen dem emellan uppges nu vara över.

Kvinnan har i förhör uppgett att hon vid mordtillfället sålde sex till flera män.

– Den versionen höll hon fast i vid flera förhör, men hon kunde inte säga vilka sexköparna var eller lämna några registreringsnummer på deras bilar, säger en person med insyn i utredningen.

LÄS MER: Arbogafallet – detta har hänt

Då ska den 42-åriga kvinnan ha namngett en hallick men när polisen kontrollerade uppgifterna visade sig att personen satt i fängelse och hade inte haft permission vid tillfället.

Skulle köpa ett vapen

Efter några veckor kom en ny version. Kvinnan sa då att hon stämt möte med en vapenhandlare utanför en matbutik i Eskilstuna.

– Han skulle tydligen leverera ett vapen till henne, hon behövde ha det för att skydda sig själv, säger källan.

Inte heller den här gången hittade polisens utredare något som kunde styrka hennes version. Då ändrade hon sig igen. Hon var där för att handla mat.

Beskrivs som manipulativ

– Det här visar lite hur hon är som person. Anledningen till att åklagarna väljer att åtala för det lindrigare brottet givande av muta är för att kunna sätta in allt i ett sammanhang. För påföljden spelar det ju ingen roll, i alla fall inte om hon fälls för mord.

Flera personer som SVT Västmanland har pratat med beskriver kvinnan som oerhört manipulativ.

– Till en början är hon charmig men när det inte går som hon vill, ja, då vill man inte vara inte vara i hennes närhet, säger en person i hennes tidigare bekantskapskrets.

SVT Nyheter Västmanland har sökt den 42-åriga kvinnans försvarsadvokat Amanda Hikes för en kommentar, men hon har inte gått att nå.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Arbogafallet

Mer i ämnet