Man i 20-årsåldern stickskadad vid matbutik i Hökåsen

Uppdaterad
Publicerad

Vid 17-tiden på måndagskvällen ska en man attackerats med någon form av tillhygge vid en matbutik i Hökåsen i norra delarna av Västerås. Mannen är förd med ambulans till sjukhus och skadeläget är oklart.

Polisen har spärrat av området för att säkra eventuella fynd på platsen där händelsen inträffade. Enligt Pelle Vamstad, polisens presstalesperson vid region Mitt, finns även flertalet vittnen på plats.

– Vi jobbar vidare på platsen och har i nuläget ingen frihetsberövad. Vi kontrollerar också om det finns kameror i närområdet, vilket är en standardåtgärd idag, säger Pelle Vamstad.

Hur många personer var inblandade i händelsen?

Vi söker en gärningsperson av förklarliga skäl. Sen om det har varit flera inblandade törs inte jag svara på i nuläget, säger Pelle Vamstad.

Personen som blev angripen ska enligt VLT vara i 20-årsåldern och ha blött efter angreppet, där ambulans snabbt varit på plats och fört denne till sjukhus.

Den initiala brottsrubriceringen från polisen är grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.