Inställda föreställningar – då gör Arbogateatern kortfilmer med pandemitema

Publicerad

Teatergruppen i Arbogateatern valde att slå slag i saken och uppfylla en gammal dröm istället för att deppa när coronapandemin gjorde det omöjligt att uppträda inför publik. Nu har de spelat in flera kortfilmer som publiceras på nätet.

Pest eller corona, så heter Arbogateaterns filmade sketcher om sjukdomar och hur vi hanterat olika kriser genom tiderna.

Arbogateatern brukar göra teateruppsättningar med ett historiskt tema. När det stod klart för de ansvariga inom teatern att det inte skulle bli varken medeltidsdagar i Arboga eller medeltidsvecka i Visby, så var man tvungen att hitta något nytt att sätta tänderna i.

– Vi vill jobba kreativt, men det handlar även om ekonomi såklart. Teatern och skådespelarna har drabbats hårt. Många i gruppen har tillfälliga extrajobb inom de branscherna som är hårdast drabbade av corona, säger Emelie Hertzman, konstnärlig ledare på Arbogateatern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.