Foto: Henrik Montgomery/TT

Plus för äldrenämnden i Västerås

Publicerad

Under sommaren var prognosen att äldrenämnden skulle få ett underskott med fem miljoner kronor. Men sedan dess vändes trenden och när året summeras så landar resultatet på plus 16,6 miljoner kronor.

– Eftersom trenden för äldrenämndens ekonomi under hösten pekade mot ett allt bättre helårsresultat hoppades jag på ett mindre överskott, men att överskottet skulle bli 16,6 miljoner hade jag aldrig vågat hoppas på, säger Bengt-Åke Nilsson (L), ordförande äldrenämnden Västerås Stad.

Den vård äldrenämnden ansvarar för som Västerås Stad står för i egen regi hade ett underskott enligt prognos i början på året på 48 miljoner kronor. Det underskottet hamnade istället vid årets slut på 15,2 miljoner kronor. Det ses som en bidragande orsak till det totala positiva resultatet.

– Av 2019 års bokslut är kanske det mest glädjande hur egenregins resultat utvecklats. När chocksiffrorna om den första helårsprognosen kom så satte majoriteten upp ett mål att halvera det prognosticerade resultatet. Detta mål överträffades med råge, säger Bengt-Åke Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.