Pojken och en jämnårig kamrat klättrade på tisdagskvällen upp på ett tåg som stod parkerat på järnvägen vid Hammarby. Foto: Susanna Ahnlund/SVT

Pojke död efter att ha klättrat på tåg i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En tonårspojke har avlidit efter att ha kommit i kontakt med elledningar med högspänning över järnvägsspåret i Västerås. 

Pojken och en jämnårig kamrat klättrade på tisdagskvällen enligt polisen upp på ett tåg som stod parkerat på ett stickspår som leder ned i ett industriområde.

– Så som jag förstått det har den nu avlidne pojken tagit i ledningen, säger Sofie Tornin, jourförundersökningsledare i Västerås.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. Pojken fördes med ambulans till akuten i Västerås men flyttades sedan till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där han avled under natten. Pojkens jämnårige kamrat blev vittne till händelsen och chockades. Även han fördes till sjukhus och fick vård för brännskada i handen.

– Han är svårt chockad, så vi har inte pratat så mycket med honom, säger Sofie Tornin.

Anhöriga är underrättade. Det finns ingen misstanke om brott i samband med dödsfallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.