Polis attackerad med stenar och cykel på Bäckby – en gripen

Uppdaterad
Publicerad

En polis på motorcykel skulle stoppa en annan motorcykel i Bäckby i Västerås på lördagseftermiddag. Då blev polismannen attackerad av mc-förarens kompisar – och fick både stenar och en cykel kastade på sig.

När en mc-polis skulle stoppa en motorcykel i Bäckby centrum blev han på något sätt instängd bakom en vägbom av mc-förarens kompisar.

– Det var mycket folk på platsen. Han blev då utsatt för stenkastning. De kastade alla möjliga grejer, en cykel också, säger Thomas Gustafsson vid polisen i region Mitt.

Ett antal yngre personer flydde sedan från platsen. Flera polispatruller var snabbt på plats och en 20-årig man är gripen misstänkt för våld mot tjänsteman och grov misshandel. Polisen har också kontrollerat ett antal personer som befann sig i området.

Polisen på motorcykeln ska inte ha skadats fysiskt.

– Nej, inte allvarligt. Men han fick cykeln i ryggen, säger Thomas Gustafsson.

Larmet kom klockan 16.49 på lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.