Polisen misstänker skjutning på Råby: ”Pekar på att det har skett en skjutning”

Uppdaterad
Publicerad

Vid 23-tiden på torsdagskvällen den 5 maj fick polisen larm om höga smällar på Råby i Västerås. Väl på plats kunde polisen inte bekräfta att en skjutning hade ägt rum. Men under helgen har nya uppgifter inkommit och polisen bedömer nu att det har skett en skjutning.

– Det har hämtats in uppgifter under helgen och mycket pekar på att det har skett en skjutning, säger Johan Thalberg, polisens presstalesperson.

En anmälan om grovt vapenbrott har upprättats och enligt polisens hemsida ska det i nuläget inte finnas några uppgifter om någon skadad person. I nuläget kan polisen inte bekräfta att skjutningen har någon koppling till den skjutning som ägde rum under lördagskvällen på Hammarby i Västerås.

– Rutinmässigt så tittar man om den här typen av brott kan ha kopplingar till andra händelser, i nuläget kan vi inte bekräfta det.

Två skjutningar inom kort tid här i Västerås, hur ser du på det?

– Det är allvarligt, skjutningar i offentlig miljö är farliga. Polisen ser allvarligt på en sådan händelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.