Foto: Johanna Olofsson/SVT

Polisen ber om hjälp i sökandet efter försvunnen västeråskvinna

Uppdaterad
Publicerad

Trots stora ansträngningar har polisen inte lyckats hitta en 57-årig kvinna, boende på Pettersberg i Västerås, som varit försvunnen sedan slutet av maj. En förundersökning gällande människorov har inletts om nu ber polisen allmänheten om hjälp.

– Den samlade bedömningen vi gör efter all information vi har samlat in är att hon kan ha utsatts för ett grovt brott, därför har vi startat en förundersökning om människorov, säger Jonas Partheen som är polisens presskommunikatör för region Mitt.

Jonas Partheen, polisens presskommunikatör. Foto: SVT/Emma Larsson
Styckmordet på kvinna i Västerås

Efter det att en anhörig kontaktade polisen den 24 maj har över 150 förhör hållits. Kvinnan hade då inte hörts av på närmare en vecka. Stora resurser har sedan dess lagts på sökandet, där även Missing people varit involverade, men utan resultat.

– Vi har bland annat sökt med hund i ett stort område, knackat dörr, hållit över 150 förhör och även samlat in annan information. Vi har kört fast, säger Jonas Partheen.

Alla tips av intresse

Polisen har lagt ut en bild på sin sida på nätet och är intresserade av alla typer av tips som kan föra utredningen vidare. Pettersberg är det område som i nuläget är mest intressant, eftersom det är där hon har sin adress men enligt Jonas Partheen kan även tips från andra områden vara av betydelse.

– Alla tips eller ingångar är viktiga och vi är väldigt måna att få in dem, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmordet på kvinna i Västerås

Mer i ämnet