Polisen: ”En man ska ha blivit påkörd med flit”

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen larmades polisen till plats på Emausgatan i Västerås. Där fann de till slut en svårt skadad man. 

– En man ska ha blivit påkörd med flit, säger Viktor Åkring-Dicksved, RLC-befäl i Region Mitt.

Larmet inkom till polisen vid 22.31 under lördagskvällen.

– Vi får veta att det pågår ett bråk och åker dit och kollar, men hittar ingenting så polispatrullerna lämnar platsen, säger Viktor Åkring- Dicksved.

Tio minuter senare kallas polisen till platsen igen.

– Vittnen berättar att en medvetslös man ligger på en gräsyta och blöder. De berättar att det sett ut som om han blev påkörd med flit. När vi kom till platsen var han allvarligt skadad och inte talbar, berättar Viktor Åkring-Dicksved.

Med hjälp av hundförare och polishelikopter kunde polisen hitta bilen, som stämde in på vittnenas berättelser. Men någon misstänkt person är ännu inte funnen, enligt polisen.

Mannen som är i övre 30-årsåldern är allvarligt skadad, men läget är stabilt, enligt patientskaderapporten från Region Västmanland.

Polisen har utfört flertalet utredningsåtgärder och en anmälan gällande försök till dråp alternativt grov misshandel är upprättad. Ärendet är överlämnat till åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.