Polisen har hittat vapnet som avlossades mot polismannens villa

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen kring skotten mot en polismans villa har tagit ett kliv framåt. Polisen har hittat vapnet som användes vid skjutningen.

Vapnet påträffades av Missing People när de sökte efter en försvunnen kvinna i Västerås.

– Det hittades den 19 november, då en av deltagarna i sökandet uppmärksammade väskan det låg i, säger Mikael Hedström, presstalesperson hos polisen.

Skott mot polisvilla Västerås

Vapnet, en AK 47 Kalasjnikov, skickades då till NFC för analys och i mellandagarna kunde det konstateras att det var rätt vapen.

Hittat DNA

Polisen gjorde även fynd i väskan i form av bland annat DNA som man hoppas kunna leda utredningen framåt.

– Jag kan inte säga något mer om fynden än att man hittat DNA, säger Hedström.

Polisen vill nu ha in tips från allmänheten om iakttagelser som gjorts runt den 19 november vid fyndplatsen av väskan. Platsen den hittades på ligger ungefär 10-20 meter från vägen norr om Norrleden, strax väster om bron över Svartån.

Väskan hittades 10-20 meter från vägen norr om Norrleden, strax väster om bron över Svartån. Foto: Polisen

Hur jobbar ni vidare?

–  Nu blir det vidare förhör och kartläggning. Det finns en ganska klar bild av hur händelseförloppet gått till men nu är det viktigt att knyta personer till väskan och få en idé om hur länge den legat där, säger Hedström.

Ikväll kommer polisen även att medverka i Veckans brott på SVT1 för att berätta om utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skott mot polisvilla Västerås

Mer i ämnet