Under Summer Meet-helgen ligger polisens fokus på att förebygga brott, framförallt genom att befinna sig på specifika platser som de sedan tidigare har kännedom om och som kan komma att bli problematiska. Foto: SVT

Polisen om Summer Meet: Fokus på trygghet och synlighet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen höll under dagen en presskonferens där de berättade om arbetet inför Summer Meet som startar på torsdag.

Under Summer Meet-helgen ligger polisens fokus på att förebygga brott, framförallt genom att befinna sig på specifika platser som de sedan tidigare har kännedom om och som kan komma att bli problematiska. Det handlar framförallt om områden där det rör sig mycket människor och där många är berusade.

Kommenderingschefen Lars Jansson beskriver berusningsnivån hos besökarna som en grogrund för våldsbrott;

Västerås Summer Meet 2018

– Vi kommer att jobba med tidiga ingripanden mot hög berusning och använda oss av lagen om berusad person och helt enkelt omhänderta såna som kan kvalificera sig för det.

Tillgängliga

Polisen kommer att arbeta aktivt med att vara synliga och tillgängliga under helgen för att skapa trygghet hos människor som rör sig i området. Inte minst för att även förhindra sexuella ofredanden.

– Där har även allmänheten en viktig roll. Om man ser någonting eller får känslan av att något skulle kunna hända, så kan man kanske gå fram och kolla läget eller kontakta polis, säger Lars Jansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västerås Summer Meet 2018

Mer i ämnet