Arkivbild. Foto: Lena Liljeborg/SVT

Polisens vädjan till företag: ”Ha inga tankkort i bilarna”

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare ett företag, denna gång i Västerås, har fått rutorna på fem av sina bilar krossade. Det upptäcktes på måndagsmorgonen. Enligt polisen har tjuvarna sannolikt varit ute efter tankkort – en typ av brott som fortsätter öka.

Tillvägagångssättet tillsammans med den trend som synts i länet gör att polisen misstänker att gärningspersonerna var ute efter att stjäla tankkort.

Under hösten och våren har polisen tagit emot över 600 anmälningar från företagare som har haft inbrott i sina företagsbilar. 

Framförallt är det företagare i Västmanlands län som har blivit drabbade. Men även företag i Enköping, Uppsala och Linköping har utsatts.

– Jag hoppas verkligen att företagarna tar det här på allvar och inte lämnar några tankkort i bilarna. Det kan bli en dyr historia, säger polisinspektör Alf Tillenius bland annat i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.