Polisjakt efter inbrott i serverhall – två kunde gripas

Uppdaterad
Publicerad

Under natten utsattes en serverhall i Kolsva för det tredje inbrottet på två veckor. Den här gången kunde dock två män gripas efter en polisjakt. Under polisjakten körde även en polisbil av vägen och två poliser fick föras till sjukhus.

En väktare som var i närheten av serverhallen såg hur en bil försvann i hög hastighet från området. Väktaren följde därför efter bilen och tillkallade polis.

Färden gick mot Skinnskatteberg och sedan mot Ramnäs där en av polispatrullerna lyckades stoppa bilen. I bilen fanns en man i 20-årsåldern och en i 30-årsåldern.

I bilen hittades också gods som troligen kom från inbrottet.

Misstänkt drograttfylleri

De båda männen fördes till polishuset i Västerås och bilen togs i beslag. Mannen i 20-årsåldern som körde bilen misstänks också för drograttfylleri.

Det är dock oklart om det är samma gärningsmän som har gjort inbrott i serverhallen tidigare.

– Det är svårt att säga om det är samma gärningsmän, det får den tekniska bevisningen avgöra, säger Ivan Åslund, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

De båda männen blev sedermera anhållna.

Körde av vägen

I samband med jakten körde en av polispatrullerna av vägen och hamnade i diket. Poliserna i bilen skadades inte men fördes till sjukhus för en kontroll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.