Foto: Romfartuna United

Politiker skulle spela fotboll – dök inte upp

Uppdaterad
Publicerad

Tanken var att kommunpolitikerna skulle spela fotboll mot klubben för personer med funktionsnedsättningar. Matchdatumet var spikat, men inga kommunpolitiker dök upp. Besvikelsen var stor bland spelarna i Romfartuna United när matchen uteblev.

Romfartuna United är en fotbollsklubb för personer med funktionsnedsättningar. På onsdagskvällen var det tänkt att deras sju- och femmannalag skulle spela match på sin hemmaplan Hökåsen IP mot Västerås kommunpolitiker. Men ingen dök upp. Det var VLT först med att rapportera om.

– Alla var ombytta och klara och höll på att värma upp. Vi hade gjort lite reklam om matchen och hade till och med fått lite publik. Till slut ringde vi till Magnus Johansson (vice ordförande i nämnden för personer med funktionsnedsättningar) som vi haft kontakt med och han sa att han inte lyckats få ihop något lag, men glömt meddela oss det, säger Eva Sörengård, ledare i klubben.

Besvikna spelare

Förra året spelade Romfartuna United match med kommunpolitiker ifrån blandade partier och det var politikerna själva som tyckte att det hela var så lyckat att de vill göra om det i år igen. Klubben kom med förslag på olika datum och politikerna valde 28 juni.

– Jag kan köpa att de inte fått ihop ett lag, men inte att de inte hör av sig till oss. Det är inte ok, man ska hålla vad man lovar, säger Eva Sörengård.

Hur reagerade spelarna?

– De blev ju väldigt besvikna. De ser ju fram emot alla matcher, det finns ju inte så många lag i Västmanland, utan vi får åka långt för seriespel, säger Eva Sörengård.

Tar på sig skulden

Magnus Johansson (S) är vice ordförande i nämnden för personer med funktionsnedsättningar och han skriver på sociala medier att skulden till den uteblivna matchen helt är hans.

– Det är helt och hållet mitt fel och jag vill be alla spelare och hela Romfartuna United om ursäkt för detta. Jag är jätteledsen och ber återigen om ursäkt, skriver han.

Kan bli ett nytt försök

Om det blir något nytt försök till match längre fram är oklart. Romfartuna United är just nu besvikna.

– Kanske, om de verkligen bekräftar att det blir av, för vi tänker inte stå här en gång till och vänta, säger Eva Sörengård, ledare i Romfartuna United.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.