Se hur utsiktsplatsen ser ut efter uppfräschningen. Foto: Jenny Berggren/SVT

Populära utsiktsplatsen på Ängsö öppen igen efter renoveringen

Uppdaterad
Publicerad

Mer virke än man trott var förstört och behövde bytas och därför drog renoveringsarbetet ut på tiden. Men nu är utkiksplatsen och den intilliggande grillplatsen vid Dalins trädgård på Ängsö utanför Västerås öppen igen.

Torndelen och plattformen längst ut är helt nybyggd. När det gäller promenadspången ut är den gamla konstruktionen kvar men alla förstörda plankor utbytta.

Den slutgiltiga prisplappen är ännu inte färdigräknad men tros landa på runt 500 000 kronor.

– Det är ju tidens tand som gnager på, men jag tror att den här håller längre än den tidigare. Dels för att den första byggdes av mer obehandlat trä. I den här har man satsat på mer tryckimpregnerat i de bärande delarna, säger länsstyrelsens naturvårdshandläggare Alf Ericson

– Sen ska vi se till att röja bort med jämna mellanrum så det inte blir igenväxt, så luften kommer åt och så trät torkar upp.

Se mer av den nya utsiktsplattformen och spången i klippet ovan. Foto: Jenny Berggren/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.