Foto: SVT

Prins Daniel lanserade entreprenörsprogram

Uppdaterad
Publicerad

Prins Daniel besökte Västerås och Carlforsska gymnasiet för att presentera sitt nya program för entreprenörer.

Prins Daniel fellowship är ett långsiktigt samarbete mellan prinsen, Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och intresserade företagare. Projektet riktar sig främst mot elever i gymnasieåldern, eftersom det är då man börjar fundera över yrkeslivet. Syftet med samarbetet är att få fram fler som vågar ta steget till att bli egen entreprenör.

– Vi vet att många vill och kan tänka sig ett liv som entreprenör. Men det är allt för få som vågar ta steget, säger prins Daniel.

Ska sprida ringar på vattnet
Tanken är att de som är med i Prins Daniel fellowship ska dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter till elever som har en hållbar affärsidé. De som redan hunnit starta et företag kan få experthjälp för att kunna utvecklas vidare.

Eleverna från Carlforsskas gymnasium hade mangrant slutit upp i Aula omega, som ligger i Mälardalens högskola, alldeles intill gymnasiet. Moderatorn Ebba Blitz presenterade ett stort uppbåd av experter och framstående personer i det svenska näringslivet. Ericssons koncernchef Hans Vestberg, Svenskt Näringslivs ordförande Lena Treschow Torell, Ratos VD Susanna Campbell, Skypegrundaren Niklas Zennström, Spotifygrundaren Martin Lorentzon med flera talade om sina erfarenheter.

– Vi hoppas att genom att de här experterna får dela med sig av sina erfarenheter så kan man sänka trösklarna, så att fler vågar ta steget, säger prins Daniel.

Se fler tv-intervjuer till höger!
Medverkande:
Prins Daniel i längre intervju

Spotifys grundare Martin Lorentzon

Skypes grundare Niklas Zennström

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer