Ramnäs bruk Foto: Jenny Berggren/SVT

Ramnäs bruk räddat

Uppdaterad
Publicerad

Sen mitten på oktober har verksamheten på Ramnäs bruk stått still och konkursboet har letat ny ägare. På tisdagen blev affären klar: Ramnäs Holdings AB köper det.

Konkursboet Ramnäs har hittat en ägare, något  P4 Västmanland var först att rapportera om. VD:n Magnus Westher är påväg för att träffa de nygamla ägarna som tar över konkursboet. Han säger att i detta nu vet han inte så mycket mer än att affären är klar.

– Nu blir det inte nedmonterat och sålt för skrot. Det har tagits omhand för att drivas vidare men exakt vad det innebär det får vi se, säger Magnus Westher som varit och kommer vara VD för bruket. 

Förhandlingarna har skötts mellan konkurrsfövaltaren Erik M Gabrielsson och de olika aspiranterna, som vi tidigare berättat.

– Jag hoppas att det finns en bra finansiering så vi kan få igång en verksamhet så snart som möjligt, säger Magnus Westher.

Köpet går igenom den 10 december och fram tills dess står produktionen fortsatt still.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.