Arkivbild Foto: TT

Rån mot elektronikbutik i centrala Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Vid 18-tiden på fredagskvällen utsattes en elektronikaffär i centrala Västerås för ett rån av två maskerade män. Männen ska ha kommit över teknikvaror för en stor summa pengar.

Personalen i affären kunde larma polisen och såg männen försvinna i en bil. Ingen från personalen kom till skada och det är i nuläget oklart hur vida männen var beväpnade eller inte.

– Vi fick larmet 18:11 och vi har spärrat av butiken. Det kommer genomföras en teknisk undersökning imorgon. Vi har letat runt om i stan men än inte gripit någon misstänkt. Vi hade till en början även en helikopter som spanade åt oss men den har vi nu skickat tillbaka. Det var flera vittnen på platsen så vi jobbar just nu med att förhöra de och få fram så mycket information vi kan, säger Linda Widegren, presstalesperson på Polisen Region Mitt.

Brottet rubriceras som rån alternativt grovt rån. På lördagsmorgonen är ännu ingen frihetsberövad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.