Foto: TT

Rävunge hittades under blomlåda i matbutik i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

En rävunge hittades på måndagsförmiddagen under en blomlåda i en mataffär i Västerås. Polisen lät rävungen vara kvar.

– Patrullen och butikspersonalen har kommit överens att inte göra något eftersom den inte är instängd och inte kan komma till skada, säger Tobias Ahlén, polisens presstalesperson.

Polisen i Västmanland fick ett annorlunda uppdrag på måndagsförmiddagen. Efter ett samtal strax före elva fann polispatrullen en rävunge under en blomlåda på växtavdelningen på ICA Maxi i Västerås.

Inte världens bästa plats för en rävunge konstaterar polisens presstalesperson Tobias Ahlén men meddelar att ungen lämnades kvar efter samråd med personalen.

– Den kan ta sig in och ut genom ett stängsel och på så sätt komma och gå som den vill, säger Tobias Ahlén.

Brett uppdrag

Enligt Tobias Ahlén hör det inte till vanligheterna med sådana här uppdrag för polisen, men speglar väl hur olika uppdragen kan se ut.

– Ett underligt ärende för polisen måste jag säga. Ett sånt här ärende speglar lite vad vi gör på ett år. Det är väldigt brett, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.